IPad-projektin kevään konkretiaa.

Seuraavassa kolme konkreettista työtä, jotka tulemme tekemään 3B- ja 5C-luokan kesken kevään aikana.
Sarjakuva: Ohjeistuksena tarina, josta tehdään sarjakuva. Tarinan kirjoittaminen pareittain ohjeiden mukaan. Simplemind+ -ohjelmalla ajatuskartta, jonka avulla suunnitellaan juoni. Pic2comic -ohjelmalla otetaan kuvat ja muokataan. Stripdesignerilla laitetaan kuvat sarjakuva -formaattiin ja OneNote -ohjelmalla tulostetaan valmis sarjakuva kaikkien luettavaksi.
1. Pareittain mietitään ajatuskartta sekä tarina. Kirjoitetaan yhdessä tarina koneelle ja muokataan sitä.
Image [2]
2. MIetitään tarinan pääkohdat, joista laaditaan sarjakuvan muotoon kuvitus. Kuvat otetaan pic2comic -ohjelman avulla ja muokataan samalla.
Image [3]
3. Kun kuva on otettu ja muokattu, sijoitetaan se stripdesigner -ohjelmaan, jolla tehdään lopullinen sarjakuvatuotos. Sarjakuvat tallennetaan kuviksi kuvat-kansioon.
Image
Kuvat siirretään OneNote -ohjelmaan, jolla tehdään viimeistely tulostukseen. Tämä siirtäminen vaatii tilinkäyttöoikeuksien hallitsemista iPadissa (tarvittaessa Petri ja Tero auttaa tässä asiassa). Valmis sarjakuva tulostetaan sarjakuvaksi.
(3.-6. luokkalaiset; pic2comic, stripdesigner, simplemind+, OneNote)
Musiikkivideo: Ohjeistuksena oman musiikkikappaleen tekeminen musiikkivideoksi. Musiikki tulee sisältää runon sekä itse tehdyn musiikkitaustan. Videossa tulee olla tarina, joka kertoo omalta osaltaan sen, mistä laulussa ja runossa on kyse.
Runo tehdään yhdessä parin kanssa. Aihealueen voi valita opettaja oman valintansa mukaan. Runo kirjoitetaan valmiiksi Wordilla tai Pages tai muistiinpano-ohjelmalla.
Musiikki ja laulu tehdään GarageBandilla. Musiikki luodaan SMART-soittimilla tai oikeilla virtuaalisoittimilla, jos on tarpeeksi soittotaitoa. Runo äänitetään GarageBandin äänittimillä taustamusiikin päälle.
Image [4]
Tämän jälkeen musiikki tallennetaan valmiiksi biisiksi.
IMoviella tehdään video ko. kappaleeseen/runoon. Kuvataan pareittain video omaan runoon. Lisätään ääniraidalle GarageBandilla luotu musiikki.
Image [5]
Viimeistellään video ja esitetään se koko luokalle/ryhmälle.
(5.-6.luokkalaiset; GarageBand sekä iMovie)
 
Blogi: Luokan oppilaiden blogi esimerkiksi päiväkirjaksi viikottaiseen työskentelyyn. Blogia pidetään yllä Kidblog-sivuston avulla. Oppilaat lisäävät pareittain molempien luokkien läksyt blogiin. Parit myös kirjoittavat viikon tapahtumat ylös ja mahdollisesti tuleviakin tapahtumia.
Image [6]
 
Blogia ylläpidetään Kidblog -ohjelman avulla. (2.-6.luokkalaiset; KidBlog)
Tällaisia suunnitelmia.
Tero ja Petri
Advertisements
Leave a comment

1 Comment

  1. Huippusuunnitelmat Petri ja Tero!!!!

    Like

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: